Doping

Gisteren werd bekend dat Thomas Dekker is geschorst door zijn ploeg Silence-Lotto. Reden is dat er in een urinemonster, wat in december 2007 bij hem is afgenomen, de 2e variant van EPO is gevonden. \n\nDe vreemde kant van dit verhaal is dat toen Thomas vorig jaar rond deze tijd ook in opspraak kwam de UCI hem een brief stuurde waarin duidelijk werd gemaakt dat er niks mis wat met zijn bloedwaardes. Hier heb je het wat mij betreft over de wereld op zijn kop.\n\nVan topatleten word verwacht dat ze open en transparant zijn. De WADA stelt topsporters verplicht om continue hun verblijfplaats op te geven. Op elk moment van de dag moeten ze klaar staan om mee te werken aan dopingcontroles. Aan de andere kant merk ik weinig openheid van de grote logge sportorganisaties. Er is weinig duidelijkheid en er schijnen allemaal verschillende lijstjes met eventuele dopinggebruikende atleten rond te dwalen, waar men om van voor een reden dan ook de bewijsvoering niet van rond kan krijgen. Uiteindelijk veroordelen we deze atleet dan op zijn verleden waardoor zijn carrière praktisch ten einde is\n\nWADA, UCI en IOC wees open. Verschaf duidelijkheid naar de buitenwereld. Het gebruik van doping is een kwalijke zaak. Vanuit commercieel belang begrijp ik best dat men dopingzondaars wil opsporen, maar het verbannen van deze vorm van vals spelen uit de sport is een utopie. als we op deze manier met onze topsporters omgaan dan is er straks helemaal geen belang meer. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het op deze manier nog leuk is om je sport te bedrijven. Hier is dan de gewone mens, de sportliefhebber langs de lijn, de dupe van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *