Duchenne Heroes 2009

Aankomende zondag gaat de Duchenne Heroes weer van start. Ruim 300 mountainbikers zullen in 7 dagen van Luxemburg naar Nijmegen fietsen. Zij hebben zich hiervoor laten sponsoren en de opbrengst komt volledig ten goede aan het onderzoek om deze ziekte een halt toe te roepen.\n\nDuchenne is een spierontwikkelings ziekte die zich vooral voordoet bij jongetjes. Doordat de ziekte niet te genezen is worden deze mensen vaak niet ouder dan 30 jaar. In Nederland zijn ongeveer 800 jongens met duchenne. Aangezien de overheid geen geld beschikbaar stelt voor onderzoek moeten alle financieële middelen bijeengebracht worden door initiatieven als Duchenne Heroes\n\nOp hun site hebben ze nu een twitterfountain staat waarmee je via twitter de deelnemers een hart onder de riem kan steken. Deze fountain vind je ook hiernaast.\n\nEen hart onder de riem is natuurlijk een mooi gebaar, maar het gaat natuurlijk maar om 1 ding. Sponsors!\n

duchenneheroes.jpg

\n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *