Fysio

Gisteren voor de laatste keer bij mijn vaste fysiotherapeute geweest. Sinds ruim een jaar ben ik bij Kim onder behandeling geweest en hier heb ik veel aan gehad. Ook al zat er op een gegeven moment geen progressie meer in en bleek meer en meer dat ik een bewegingsbeperking had heeft ze er toch voor gezorgd dat mijn onderarm en elleboog redelijk los bleven en de spieren niet te verkrampt werden.\n\nOok deze laatste behandeling heeft ze er voor gezorgd dat de spieren in mijn onderarm weer enigszins los komen. Na de 4e operatie zitten deze muur en muur vast. Nu een dag later voelt het weer stukken beter en kan ik weer eens lekker met 2 handen typen. Gisteren ook even een extensie van 17 graden gehaald. Dit is weer een nieuw record. Tijdens de OK hebben ze 15 graden gehaald, maar dat heb ik zelf niet gezien, aangezien ik lekker lag te slapen. Misschien maar goed ook, want ik denk dat ik door het plafond was gegaan van de pijn.\n\n17 graden is voor mij dus een nieuw record. Heb dit weliswaar bereikt met een beetje gewicht in de hand, maar toch. Buigen gaat nog iets minder, 105 graden waar ik 130 op OK haalden, hier moet ik dus nog wel even flink op gaan oefenen. De pro en supinatie van de arm gaan redelijk. Pronatie mag ik nog niet verder als 45 graden, omdat ik anders kans heb op luxatie (ontwrichting). Dit gaat eigenlijk redelijk makkelijk. Supinatie is wat moeilijker hier zou ik 60 graden moeten halen (waar ik eerst maar 5 kon halen). Op dit moment krijg ik de arm echter niet van zijn plek en moet ik echt met helpen met mijn andere arm. Hier zal dus ook nog stevig op geoefend moeten worden.\n\nDe wond begint nu eindelijk heel langzaam dicht te groeien en er komt steeds minder rommel uit. Dat is dus ook een positief teken. Verder krijg ik van veel mensen te horen dat het weer op een echte arm begint te lijken en dat heb ik toch zeker een jaar niet gehoord. Ook Kim gaf aan dat de arm er goed uit zag en mooi was qua kleur en vorm. Al met al dus een hoop positief nieuws, maar we zijn er nog lang niet. Er zal nog heel veel geoefend moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *