URL shortener

Iedereen kent bit.ly en tinyurl.com. Zodoende kan je een lange url verkorten wat het makkelijker maakt om hem te twitteren of via facebook te delen.\n\nSteeds vaker zie ik op twitter alternatieve URL shorteners voorbij komen. Dit bracht me op het idee om mijn eigen URL shortener te creëren. Het heeft me een avondje gekost, maar nu heb ik het voor mekaar. Hiernaast zie je een veld waar je je lange URL kan invoeren en als je op de ‘verkorten’ button klinkt dan krijg je verkorte URL te zien. Uiteraard met mijn eigen domeinnaam: rchrd.be\n\nOm dit voor mekaar te krijgen maak ik gebruik van een stukje opensource software: Yourls. Een paar PHP scriptjes, een MySQL database, waarin de URL’s worden opgeslagen, en een webserver is alles wat nodig is om het geheel op te zetten. \n\nWeer een leuk stukje opensource software wat ook goed integreert met andere software vanwege zijn eigen API.

3 gedachten over “URL shortener”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *