Op een andere wolk

We zijn weer eens verhuisd. Een paar maanden geleden heb ik dit weblog voor het eerst in de cloud gezet. Toen kreeg ik de mogelijkheid om een paar maanden met Windows Azure te spelen. Het cloudplatform van Microsoft biedt weliswaar ondersteuning voor PHP en met SQL Azure draait je WordPress database ook wel, maar echt hilarisch was ik er niet over. Bovendien zijn de kosten voor de kleinste Windows Azure instance me iets te gortig voor eens impel huis tuin en keuken blogje.\r\n\r\nDe uitdaging om alles technisch voor mekaar te krijgen was geslaagd en daarmee ben ik dus weer op zoek gegaan naar wat anders. In eerste instantie heb ik zelf weer wat hosting in elkaar geflanst, maar Cloud Computing blijft me toch boeien. Daarom heb ik afgelopen week, maar eens gekeken of WordPress ook op het EC2 platform van Amazon draait. Er zijn verschillende manieren om dit voor mekaar te krijgen en na een avondje proberen heb ik het voor mekaar gekregen.\r\n\r\nDit blog draait dus nu op een Amazon EC2 Micro Instance. Een Ubuntu OS, Apache webserver en een MySQL database. Voor mij als Microsoft man dus weer heel wat anders. Leuk om te doen en zeer leerzaam.\r\n\r\nBij het bereiken van deze migratie veel hulp gehad van I love free software\r\n\r\nAangezien Amazon een jaar lang gratis is kan ik voorlopig weer even vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *