Rustig aan doen

Het is alweer bijna een week geleden dat ik mijn sleutelbeen brak. Inmiddels voel ik me stukken beter als afgelopen zondag. De schaafwonden helen netjes en met de schouder gaat het iedere dag een stukje beter. Thuis loop ik alweer zonder sling rond. Pijnstillers heb ik langzaam afgebouwd. Wel moet ik voorzichtig zijn met abrupte bewegingen. Gisteren liet ik de handdoek van het aanrecht glijden en in een reflex probeerde ik hem te pakken. Dat wil dus niet en op zo’n moment ga je door de grond. Slapen is nog niet zo’n succes. Kan moeilijk draaien en de hele nacht op mijn rug liggen houd ik gewoon niet vol. Probeer dus maar zoveel mogelijk uurtjes te pakken en de rest soes ik wat op de bank overdag. Gewoon rustig aan doen dus.\r\n\r\nVanochtend ben ik weer voor controle in het ziekenhuis geweest. Eigenlijk werd er precies hetzelfde gedaan als vorige keer. Er werden wat vragen gesteld over mijn algehele gestel of ik veel pijn heb en hiervoor pijnstillers slik. Toen werd dezelfde foto bekeken als afgelopen weekend. Het verbaasde me een beetje dat er geen nieuwe werd gemaakt, maar volgens de arts had dit geen enkele zin. Conslusie van het geheel was dat het sleutelbeen na een week nog niet vast zit. Dat is ook in de lijn der verwachtingen. Na ongeveer 2 weken moet het weer redelijk aan mekaar zitten en daarna moet het zaakje verkalken waardoor het zijn stevigheid weer krijgt.\r\n\r\nWel mag ik op geleiding van de pijn alle bewegingen weer maken. Zwaar tillen daarentegen moet ik nog even laten, maar dat doe je vanzelf wel want als ik maar een beetje kracht moet zetten dan doet dat flink zeer. Heb nog steeds goede hoop dat ik voor de bevalling weer redelijk de oude ben. Dat is al over 4 weken, maar ik heb goede hoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *