Verhuizen

Vorige week vertelde ik dit blog verhuisd heb naar de Amazon EC2 Cloud. Uiteraard was ik dolenthousiast toen Amazon mijn account had gevalideerd en ik ben dus meteen aan de slag gegaan. Snel een instance aangemaakt en alles over gezet. Toen het goed leek te gaan de DNS settings overgezet en voilá een blog in de cloud.\r\n\r\nHelaas was ik bij het aanmaken van de instance vergeten te kijken in welke regio ik zit. Hierdoor draaide dit blog tot vorige week ergens in de amerikaanse staat Virginia. Op zich geen probleem natuurlijk, maar aangezien de meeste mensen die dit blog raadplegen in Europa wonen leek het me handiger om het ook daarvandaan te hosten, maar hoe verplaats je een EC2 instance over de Atlantische Oceaan?\r\n\r\nNa het nodige speurwerk bleek dit geen ‘drag and drop’ actie te zijn. Er moesten meerdere images aangemaakt worden in beide regio’s vervolgens moet je de juiste storage koppelen en als laatst je EBS storage syncen naar de andere regio. Hier heb je dan een kopie staan van je Amazon Machine Image (AMI) en hier kan je dan weer een Instance aan koppelen. Dit is in een notedop wat er moet gebeuren. Uiteraard geen rocket science, maar voor de gemiddelde leek toch een flinke uitdaging. Aangezien ik zelf ook behoor tot het soort wat liever lui is als moe ben ik even wat verder op zoek gegaan en kwam op de site van Cloudyscript. Hier vind je een set van verschillende scripts waar je handige dingen met je AMI’s kan doen, van security check tot een kopie van je AMI naar een andere regio.\r\n\r\nExact wat ik zocht. Na het invullen van wat gegevens stond een kopie van mijn Image binnen een kwartier in Europa. Hier een instance aan gekoppeld. Wat checks gedaan en wat DNS settings overzetten en we draaien nu in Europa (Ierland om precies te zijn) Al met al heeft de hele actie nog geen uur in beslag genomen. Eén kind kan de was doen.

2 gedachten over “Verhuizen”

  1. Hey Richard,\r\nIk weet niet of je al op de hoogte bent of dat het bij mij ligt. Maar vanuit Twitter werkt je shortlink niet. Ik krijg dan een 404 error.\r\nGroeten Richard

    1. Klopt,\r\n\r\nKwam hier gisteravod achter, maar had niet meer de tijd om dit te fixen.\r\n\r\nZonet even gekeken en bleek een issue op de nieuwe webserver te zijn. Dit is nu hersteld en het zou weer moeten werken.\r\n\r\nHave fun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *