Back to work

Het is een roerige tijd geweest. Het is nu ruim 4 weken geleden dat onze dochter is geboren. Alles gaat inmiddels hartstikke goed met moeder en kind en dus kon ik vorige week, na 3 weken vakantie, met een gerust hart weer terug naar het werk.\r\n\r\nMoet wel zeggen dat het heel anders is om weer te gaan werken, met de wetenschap dat er 2 prachtige dames thuis op je zitten te wachten. Hoewel wachten..? Het is thuis een behoorlijk strak ritme wat gehanteerd wordt. Het gaat momenteel van voeding naar voeding. Dit komt voornamelijk doordat Liv nog steeds moeite heeft met drinken aan de borst. Dit betekend dat Charissa dus naast het voeden ook moet kolven om in een volgende sessie de gekolfde melk via de fles weer aan Liv te geven. Dit ritueel speelt zich zo’n 7 keer per dag af en kost ongeveer 1,5 tot 2 uur.\r\n\r\nGelukkig zien we wel vooruitgang in de borstvoeding. Met enige regelmatig zien we toch dat de fles niet meer nodig is en dat er een hele voeding uit de borst gedronken wordt. Dit bied perspectief. Vanmiddag hadden we een afspraak bij de verloskundige en tevens lactatiekundige. Hier hebben we weer wat handige tips gekregen om Liv volledig aan de borst te krijgen.\r\n\r\nAl met al begint het gewone leven dus langzaam weer zijn beloop te krijgen. Een gewoon leven wat met zo’n kleine hummel erbij niet meer zo is zoals het was. De hele zwangerschap heb ik geroepen dat ik me geen voorstelling wilde maken van hoe het straks zou zijn en achteraf ben ik blij dat ik dat zo gedaan heb. Moet zeggen dat het me soms best zwaar valt, maar als je dan weer in dat wiegje kijkt dan maakt dat allemaal helemaal niks uit.\r\n\r\nZoals eerder al gezegd is papa weer aan het werk. Het slaptekort moeten we maar even voor lief nemen. Ik moet zeggen dat het werk best een welkome afleiding is, maar aan het einde van de dag kijk ik er ook wel weer naar uit om naar huis te gaan. Met mijn gezondheid gaat het inmiddels beter. Vandaag voor de laatste keer bij de fysio geweest voor mijn elleboog. Na 3 jaar van behandelen zag hij geen reden meer om me langer te pijnigen. Ook heeft hij even naar mijn sleutelbeen gekeken. Hier zag hij geen problemen en ik mag dus weer lekker gaan sporten. Dit heb ik ook nodig aangezien ik merkte, en de fysio ook, dat de elleboog redelijk stijf wordt. Komend weekend dus maar eens kijken of ik de sportschool op kan gaan zoeken voor lekkere workout. Kortom ‘Back to work’\r\n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *